MarcPol zakończył gruntowną modernizację kolejnego sklepu, tym razem przy ul. Płockiej 34 w Warszawie. W placówce zmieniono kolorystykę, wyremontowano całe wnętrze i doposażono ją w nowoczesne urządzenia sklepowe (m.in. lady mięsno-wędliniarskie). Wraz z remontem poszerzono ofertę sklepu o wysokiej jakości produkty świeże pochodzące od lokalnych producentów i dostawców. Nowością w sklepie jest m.in. Zieleniak z warzywami i owocami oraz dział z mięsem, wędlinami, rybami oraz serami.
Począwszy od III kwartału zeszłego roku MarcPol zmodernizował już ponad 30 sklepów. Sieć koncentruje się na odnawianiu najstarszych swoich placówek, zlokalizowanych przede wszystkim w Warszawie i okolicy. Firma początkowo planowała, że cały proces potrwa do końca roku, jednak przyspieszyła prace i zakończy je już tej jesieni. Poza nową aranżacją wnętrz i odmalowaną elewacją sklep zyskał nowe działy, w których klienci mogą teraz nabyć mięso, wędliny, sery, a także ryby wędzone. Kolejną nowością wyremontowanej placówki jest tzw. Zieleniak, w którym znaleźć można bogaty wybór warzyw i owoców.
„Doświadczenia naszej sieci pokazują, że polscy konsumenci chętnie sięgają po produkty świeże, dlatego przywiązujemy ogromną wagę do ich jakości i pochodzenia. Oferujemy klientom nie tylko „100% mięsa w mięsie”, ale i prawdziwe polskie sery i wędliny oraz najlepsze warzywa i owoce. Cały asortyment żywności świeżej tak jak we wszystkich naszych placówkach pochodzi od lokalnych producentów i dostawców” – mówi Iwona Zarucka, Wiceprezes MarcPol S.A.